Použité suroviny receptu Hovězí plátek s bramborami zapékanými v mléce:
60 dkg hovězího masa
| 1 kg nových brambor
| 5 dl mléka
| 1 vejce
| 10 dkg másla
| 1 svazečku bazalky
| 4-5 snítek čerstvého tymiánu
| sůl
| jemná hořčice
| několik třešňových rajčátek
Postup přípravy receptu Hovězí plátek s bramborami zapékanými v mléce:
Nové brambory nakrájíme na kolečka a položíme do ohnivzdorné nádoby vymazané máslem. Každou vrstvu brambor osolíme a ochutíme několika lístky čerstvého tymiánu.
V mléce rozšleháme vajíčko a směs nalijeme na brambory. Vložíme do trouby a při teplotě 180 °C necháme asi 40 minut zapékat.
Důkladně promícháme 5 dkg másla, trošku hořčice a nadrobno nasekanou bazalku, potom vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Hovězí plátek naložíme pokud možno několik hodin před vlastní přípravou do nálevu připraveného z oleje a hořčice, a potom po obou stranách opečeme dočervena na rozpáleném oleji. Až bude maso téměř hotové, přihodíme k němu několik rozpůlených třešňových rajčat a také je osmahneme.
Opečené maso podáváme se zapečenými bramborami a bylinkovým máslem.
Fotky receptu Hovězí plátek s bramborami zapékanými v mléce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!