Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hovězí po starofrancouzsku

fotka Hovězí po starofrancouzsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Hovězí po starofrancouzsku:

100 g anglická slanina  | 500 g cibule  | 1 lžíce hladká mouka  | 500 g hovězí zadní  | 2 kelímky zakysaná smetana  | marináda:  | 1 lžička mletý černý pepř  | 1 dl ocet  | 10 kuliček nové koření  | 1 lžíce Deko  | 3 ks bobkový list  | 500 ml voda  | podle chuti: sůl  | podle potřeby: olej

Postup přípravy receptu Hovězí po starofrancouzsku:

Vaření rozložíme do dvou částí. Nejdříve si připravíme marinádu. Svaříme vodu s octem, bobkovým listem, solí a novým kořením. Octu dáme podle chuti. Můžeme přidat i lžíci zavařovací směsi Deko. Svařenou marinádu necháme vychladnout.

Cibuli oloupeme. Hovězí zadní podle potřeby očistíme a spolu s cibulí nakrájíme na kostky. Ty vložíme do marinády, promícháme a dáme i s kastrolem do lednice. Maso necháme 24 hodin uležet, přičemž jej občas promícháme.

Druhý den vyjmeme z nálevu samostatně maso i cibuli. Marinádu dáme vařit. Svaříme ji asi na poloviční množství.

Slaninu nakrájíme na kostičky a na troše tuku orestujeme. Slaniny můžeme dát klidně více. Pak přidáme maso a společně je opékáme, až maso pustí šťávu. Potom hovězí lehce podlijeme a dusíme. Za občasného podlévání maso dusíme doměkka. Když hovězí změkne, přidáme cibuli.

Hovězí po starofrancouzsku doděláme společně s cibulí, která by se neměla příliš rozvařit. Nakonec směs zalijeme smetanou a už jen krátce prohřejeme. Podle potřeby hovězí lehce zahustíme lžící mouky rozmíchané v trošce smetany a trošce teplé omáčky z hrnce. Už jen krátce povaříme, dochutíme solí, případně trochou octa a cukru.

Hovězí po starofrancouzsku podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se bramborový knedlík nebo vařené i pečené brambory. Naopak se nehodí rýže.



Fotky receptu Hovězí po starofrancouzsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí po starofrancouzsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky