Postup přípravy receptu Hovězí rolky s vejci:
Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý řízek dejte plátek slaniny a oloupané vejce vařené natvrdo. Srolujte, zafixujte jehlou a opečte na rozehřátém oleji. Přidejte 1 cibuli nakrájenou nadrobno, krátce osmahněte, přilijte protlak a 750 ml teplé vody. Povařte, stáhněte oheň a duste asi 1,5 hodiny. Omyté brambory vařte 20 minut. Očištěnou karotku povařte asi 12 minut. Na pánvi rozehřejte 1 lžici másla, přidejte 1 nakrájenou cibuli, nakrájené zelí, opepřete, chvíli duste, zakryjte a ještě duste asi 10 minut. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Na zbylém másle osmažte zbývající cibuli, přidejte petrželovou nať a směs vmíchejte do brambor. Masové závitky vyjměte a šťávu zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody. Vařte asi 5 minut, ochuťte a nalijte na maso a brambory. Podávejte s dušeným zelím a karotkou.