Použité suroviny receptu Hovězí s bazalkovým krémem:
500 g hovězího masa
| 1 kg brambor
| kelímek smetany ke šlehání
| dle chuti citronová šťáva
| dle chuti špenátové listy
| dle chuti bazalka
| dle potřeby červené víno
| dle potřeby maslo
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí s bazalkovým krémem:
Ve slané vodě uvařené brambory osušíme a rozmačkáme s máslem. V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu ke šlehání a přidáme bazalku. Přelijeme do mixéru, přidáme sůl a najemno rozmixujeme. Do směsi pak postupně zamícháváme rozmačkané vařené brambory. Plátky hovězího masa pokapeme olejem a jemně ho do masa zatlačíme. Takto připravené plátky necháme na chladném místě chvílku odpočinout. Plátky opečeme na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dohněda. Podlijeme vodou, lehce osolíme a dusíme dokud není maso křehké. Pak maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Červené víno nalijeme do pánve s vysmaženou šťávou a mírným varem necháme omáčku zhoustnout. Dochutíme citrónovou šťávou. Hovězí plátky podáváme s bramborovým krémem, přelité omáčkou z vína a zdobené lístky čerstvého špenátu.
Fotky receptu Hovězí s bazalkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!