Postup přípravy receptu Hovězí závitky s nivou a cibulí:
Hovězí plátky naklepeme, po obou stranách opepříme, ale nesolíme. Každý poklademe na plátky nakrájenou cibulí a na plátky pokrájeným sýrem. Vše dobře zabalíme a zavážeme řádně nití, aby nám sýr případně nevytekl. Do menšího pekáčku (kastrůlku) dáme tuk a poklademe na plátky nakrájenou cibulí. Tuk necháme rozehřát a naklademe na něj a cibuli závitky. Za občasného obracení upečeme v troubě do poloměkka.
Závitky vyndáme a šťávu s cibulí vydusíme, zasypeme moukou a opražíme. Zalijeme teplou vodou a vše rozšleháme. Necháme přejít varem a přecedíme na závitky. Dolijeme na potřebné množství a na mírném plameni za častého míchání dusíme doměkka asi půl hodiny. Nakonec přidáme worčester a hořčici a omáčku dosolíme. Na talíři můžeme posypat nasekanou nivou.
Obdobně postupujeme, když chceme dělat stejné závitky, ale s hermelínem. V obou případech můžeme také připravovat v papiňáku, je to rychlejší a závitky jsou měkčí.