Použité suroviny receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou:
4 jehněčí kotlety
| 50 g cibule
| 50 g másla
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 větvičky tymiánu
| 50 g strouhanky
| 35 g lískových oříšků
| 2 lžíce petrželové natě
| 2 lžíce balzamikového octa
| 125 ml dezertního vína
| 200 ml drůbežího vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou:
Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje. Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme. Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom k ní přimícháme zbylé máslo, strouhanku, nasekané lískové ořechy a petrželku. Dochutíme solí a kořením. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a maso na něm z každé strany prudce osmažíme. Přendáme ho do ohnivzdorné mísy a rozdělíme na něj strouhankovo ořechovou směs smíchanou s trochou oleje, aby nám z masa nepadala. Pečeme v předehřáté troubě při 210 °C po dobu 10–12 minut. Máslo a olej, na kterém jsme osmahli cibuli, opět zahřejeme, zalijeme balzamikovým octem a Marsalou. Při snížené teplotě povaříme, dokud se jejich množství nezredukuje na polovinu. Pak přilijeme vývar a krátce povaříme. Nakonec zahustíme a dochutíme solí a pepřem. Upečené maso necháme chvíli odpočinout a potom ho podáváme podlité omáčkou.
Fotky receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!