Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou

fotka Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou:

4 jehněčí kotlety  | 50 g cibule  | 50 g másla  | 4 lžíce olivového oleje  | 2 větvičky tymiánu  | 50 g strouhanky  | 35 g lískových oříšků  | 2 lžíce petrželové natě  | 2 lžíce balzamikového octa  | 125 ml dezertního vína  | 200 ml drůbežího vývaru  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou:

Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje. Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme. Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom k ní přimícháme zbylé máslo, strouhanku, nasekané lískové ořechy a petrželku. Dochutíme solí a kořením. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a maso na něm z každé strany prudce osmažíme. Přendáme ho do ohnivzdorné mísy a rozdělíme na něj strouhankovo ořechovou směs smíchanou s trochou oleje, aby nám z masa nepadala. Pečeme v předehřáté troubě při 210 °C po dobu 10–12 minut. Máslo a olej, na kterém jsme osmahli cibuli, opět zahřejeme, zalijeme balzamikovým octem a Marsalou. Při snížené teplotě povaříme, dokud se jejich množství nezredukuje na polovinu. Pak přilijeme vývar a krátce povaříme. Nakonec zahustíme a dochutíme solí a pepřem. Upečené maso necháme chvíli odpočinout a potom ho podáváme podlité omáčkou.


Fotky receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !