Použité suroviny receptu Jehněčí maso s rozmarýnem:
2 lžíce olivového oleje
| 15 g másla
| menší skopová kýta zbavená tuku
| 3 rozetřené stroužky česneku
| 6 snítek rozmarýnu dlouhých asi 7,5 cm
| sůl a pepř
| 500 ml suchého bílého vína
Postup přípravy receptu Jehněčí maso s rozmarýnem:
Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a olej a přidáme jehněčí kýtu s česnekem a rozmarýnem. Maso necháme ze všech stran zhnědnout, osolíme, opepříme a přilijeme 375 ml bílého vína. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 1 1/2 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne. Během této doby jej dvakrát až třikrát obrátíme.
Jehněčí kýtu položíme na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře. Z hrnce odstraníme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína,případně i trochu vody a za občasného míchání zprudka povaříme. TAkto připravenou omáčku podáváme k jehněčímu maso ve zvláštní misce.
Fotky receptu Jehněčí maso s rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!