Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí nožičky v červeném víně

fotka Jehněčí nožičky v červeném víně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jehněčí nožičky v červeném víně:

2 lžíce olivového oleje  | 4 # jehněčí nožičky s kostmi (použít můžete # i plecko nebo kližku)  | 2 velké cibule, pokrájené  | 1 # mrkev, oškrábanou a nakrájenou # na plátky  | 1 nakrájený řapík celeru  | 2 nasekané stroužky česneku  | 250 ml plnějšího červeného vína  | 250 ml vývaru (může být z kostky)  | 170 ml rajčatového pyré  | 1 lžičku přírodního krupicového cukru  | 1 bobkový list  | 1 # snítku tymiánu nebo ½ lžičky sušeného # nasekanou zelenou petrželku k posypání  | 1 sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Jehněčí nožičky v červeném víně:

Elektrickou troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký kastrol, který je vhodný do trouby (počítejte s tím, že nožičky do něj budete skládat vedle sebe), postavte na plotnu a rozehřejte v něm lžíci oleje. Postupně zprudka ze všech stran osmahněte kusy masa, vyjměte je a uchovejte na teple.
Snižte plamen, přilijte zbývající olej a osmahněte cibuli, mrkev a řapíky celeru. Opékejte asi pět minut, až zelenina změkne a začne zlátnout. Pak přidejte česnek a ještě chvíli míchejte.
Přilijte víno, uveďte do varu a asi tři minuty mírně vařte. Vmíchejte rajčatové pyré a vývar, znovu přiveďte k varu, osolte (pozor, každý vývar je jinak slaný!), opepřete a přidejte cukr, bobkový list, tymián a maso (obalte ho ve šťávě).
Kastrol přikryjte dobře těsnící pokličkou, vložte do trouby na střední mřížku a dvě hodiny pomalu duste; každou půlhodinu maso obraťte.
Vyjměte z trouby, podle potřeby šťávu dochuťte, posypte maso petrželkou a podávejte. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.


Fotky receptu Jehněčí nožičky v červeném víně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí nožičky v červeném víně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !