Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.04. 2018
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jehněčí pečeně se zeleninou

fotka Jehněčí pečeně se zeleninou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jehněčí pečeně se zeleninou:

800 g brambor  | 4 cibule  | 800 g rajčat  |  tymián  |  oregáno  | 5 lžic olivového oleje  |  sůl  |  pepř  |  tuk na vymazání  | 1 kg jehněčí kýty bez kosti  | 5 stroužku česneku  | 1 citrón  | 1 sušená chilli paprička  | 50 g strouhanky  | 50 g nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně se zeleninou:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na silnější měsíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na centimetrové plátky, jako brambory. Zapékací mísu vymažeme tukem, vyložíme bramborami, rajčaty a cibulí, posypeme tymiánem a oregánem, osolíme a opepříme.

Do masa ze všech stran vetřeme sůl a pepř, česnek oloupeme a nakrájíme ho na nudličky. Nožem několikrát uděláme do masa kapsičku, do které dáme nudličky česneku. Troubu rozpálíme na 180 °C. Citrón důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Chilli papričku rozdrtíme najemno. Citrónovou kůru, šťávu a chilli smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a kýtu touto směsí potřeme.

Pak maso dáme do zapékací mísy na připravenou a okořeněnou zeleninu a pečeme v troubě asi 70 - 80 minut.

Strouhanku smícháme se sýrem a zbytkem oleje a směs rozdělíme na maso. Takto přikraté maso dopečeme ještě asi 15 minut, dokud nebude kůrka zlatá až hnědá. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme se společně upečenými bramborami a rajčaty.


Fotky receptu Jehněčí pečeně se zeleninou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí pečeně se zeleninou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !