Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.07. 2018
Dnes má svátek Libor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kachní prsa po pekingsku

fotka Kachní prsa po pekingsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kachní prsa po pekingsku:

2 kachní prsíčka  | 1 svazek naťové cibulky  | 500 g mrkve  |  pergamenový papír  |  sůl, lžička zázvoru, cukr, sučuánský pepř  | 300 g hladká mouka  | 5 lžic medu  | 3 lžíce slunečnicového oleje  | 3 stroužky česneku  | 1 cibule  | 5 lžic sojové omáčky  | 1 lžíce rýžového octa  | 1 lžíce koření pěti vůní  | Švestková omáčka:  | 250 ml sin omáčky  | 3 lžíce sojové omáčky  | 1 lžíce sherry, špetka skořice, pálivé papriky a zázvoru  | Placičky:  | 250 g hladké mouky  | 230 ml vroucí vody a 2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu Kachní prsa po pekingsku:

Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a posolíme zvenku i zevnitř, potřeme marinádou z výše uvedených surovin, zabalíme do pergamenového papíru a uložíme do chladna nejlépe přes noc.

Poté dáme do předehřáté trouby plech na pečení (elektrika 200 °C, plyn 3 stupeň) a na něj rošt. Prsíčka položíme na rošt, plech nebo pekáč pod roštem naplníme teplou vodou a kachnu pečeme asi 30 minut.

Kachnu pak potřeme zbylou medovou směsí a ještě 15 minut dopékáme dokřupava.

Maso z hotové kachny nařežeme na malé kousky a ty spolu s připravenými kousky zeleniny upravíme na mísu. Kolem dokola obložíme zbylou mrkví a cibulovými štětičkami.

Mezitím přesejeme hladkou mouku do mísy, přidáme olej a 1/4 l vařící vody, všechny přísady uhněteme ve vláčné těsto. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.

Těsto na placky znovu prohněteme, utvoříme váleček o průměru asi 5 cm, který rozkrájíme na 12 stejných plátků. Jeden plátek rozválíme na pomoučeném válu do placky asi 15 cm v průměru.

A hned dokud se nesmrští zpět jí opečeme dozlatova na rozpálené pánvi bez oleje z obou stran. Se zbývajícími plátky učiníme totéž a dáme je do tepla.

Příprava zeleniny: Naťovou cibulku očistíme, umyjeme a nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky. Zelené části nakrájíme na špalíčky. Bílé kusy na konci vícekrát nařízneme a vložíme do studené vody, kde se naříznuté konce roztřepí do štětečku.

Očištěnou mrkev nakrájíme ze 2/3 na asi 5 cm dlouhé kousky a zbytek nakrájíme na ozdobu. V osolené vodě mrkev povaříme asi 5 minut, vyndáme ji a necháme okapat zmírníme teplotu trouby a kachnu pečeme ještě 45 minut.
tip:Na stole si každý vezme placku, potře si jí pomocí cibulové štětky omáčkou, položí si na ní trochu masa a zeleniny a sroluje si ji.





Fotky receptu Kachní prsa po pekingsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní prsa po pekingsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !