Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kořeněné hovězí maso

fotka Kořeněné hovězí maso
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Kořeněné hovězí maso:

500 g hovězího masa  | 40 g slaniny  | 1 dl bílého vína  | 1 ks mrkeve, karotky  | dle potřeby tuk - jakýkoliv  | 2 ks cibule kuchyňská  | špetku pepře černýho  | špetku soli  | špetku tymiánu  | trochu želatiny  | 1 ks bobkovýho listu  | 1 ks hřebíčeku

Postup přípravy receptu Kořeněné hovězí maso:

Hovězí maso rozdělíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a opepříme po obou stranách. Rozehřejeme tuk, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (nebo ji necháme v tenčích plátcích a nakonec upotřebíme na hotové porce) a dočervena ji osmažíme (pokud ji máme nakrájenou na plátky, opečeme po obou stranách). Přidáme mrkev pokrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na tenké plátky, sůl, pepř, petrželku a další koření, podlijeme vínem a horkou vodou (2-4 dl) s kouskem masoxu nebo vývarem. V papiňáku dusíme zhruba 40 minut. Papiňák otevřeme, vyjmeme maso, upravíme si množství šťávy podle potřeby a chuti, přecedíme (nebo maso necháme a necedíme, ale odstraníme v každém případě hřebíček a bobkový list), vrátíme plátky k prohřátí a podáváme. Podušenými cibulkovými plátky můžeme pokrýt plátky masa na talíři. Chutná je i obměna - místo mrkve pomeranč či ananas (nedusit v papiňáku). Pokud máte rádi worcesterovou nebo sojovou omáčku, můžete je přidat.

PŘÍLOHA: rýže, chutné i s bramborovou kaší, zeleninovým salátem i okurkou


Fotky receptu Kořeněné hovězí maso:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kořeněné hovězí maso
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky