Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kousky jater ve sladkokyselé omáčce

fotka Kousky jater ve sladkokyselé omáčce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kousky jater ve sladkokyselé omáčce:

na smažení olej  | 1 lžíce hladká mouka  | 1 balíček játra  | 1 lžíce škrob  | 2 ks vejce  | omáčka:  | 5 hrnků masový vývar  | 1 lžička zázvor  | 1 lžička glutasol  |  2 lžíce ocet  | 5 lžic olej  | 2 lžíce sójová omáčka  | 2 lžíce cukr krupice  |  1/2 ks pórek  | 5 stroužků česnek  | podle chuti: sůl  | příloha:  | 2 balíčky rýže ve varných sáčcích

Postup přípravy receptu Kousky jater ve sladkokyselé omáčce:

Nejdříve si uvaříme játra, abychom získali masový vývar. Játra nijak před vařením neochucujeme. Ani když se vaří.

Uvařená játra nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži.

Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže.

Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku.Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí.

Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky uvařeného masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vidličkou. Maso usmažíme dorůžova.

Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými játrovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.



Fotky receptu Kousky jater ve sladkokyselé omáčce:

Kousky jater ve sladkokyselé omáčce
Kousky jater ve sladkokyselé omáčce
Fotky vložil: monkee 
Hodnocení receptu Kousky jater ve sladkokyselé omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků