600 g králičí kýty bez kosti
| dle potřeby: rostlinný olej
| 70 g mrkve
| 70 g celeru
| 70 g šalotky
| půl citronu
| 0,3 l světlé piva
| 30 g rajského protlaku
| dle potřeby: bílá strouhanka
| 80 - 100 g šunky
| dle chuti: sůl a oregáno
Postup přípravy receptu Králičí pivní soté:
Králičí maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, promícháme s rajským protlakem a lehce zalité pivem necháme odležet. Odležené maso opečeme na oleji společně s nakrájenou zeleninou a šalotkou, opečené sypeme strouhankou, přidáme na nudličky pokrájenou šunku, oregáno a ještě krátce orestujeme. Stříkneme zbytkem piva a jen chvíli společně povaříme.
Příloha: hranolky.
Fotky receptu Králičí pivní soté:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!