Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou

fotka Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou:

2 kg králíka  |  sůl  |  mletý zázvor  | 2 ks cibule  |  olej  | 1/4 l vývaru  | 1 kelímek zakysané smetany  | 2 lžíce hladké mouky  |  citronová šťáva  | 3 lžíce mandlí  | 1 lžíce másla

Postup přípravy receptu Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou:

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Každou porci potřeme solí a posypeme po všech stranách mletým zázvorem. Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmahneme na oleji. Jakmile cibule zpění, opečeme na ní připravené a okořeněné porce králíka. Maso vyjmeme, cibuli zaprášíme jednou vrchovatou lžící hladké mouky a necháme osmahnout. Mícháme, nakonec přilijeme vývar a rozmícháme do hladka. Vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a vše dáme do trouby péct. Občas kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem. Zatím si spaříme mandle, oloupeme je, pokrájíme podélně na poloviny a osmahneme je na másle. Můžeme se také věnovat přípravě přílohy (houskový či bramborový knedlík, noky apod.). Jakmile je králík měkký, porce opět vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. V kelímku zakysané smetany rozmícháme lžíci hladké mouky a postupně po kávových lžičkách vmícháváme do šťávy vzniklé při pečení králíka. Vznikne jednoduchá smetanová omáčka, kterou můžeme podle chuti přikyselit a přisolit. Pečené králičí maso polijeme omáčkou a posypeme osmahnutými mandlemi. Ozdobit lze plátkem citronu a lžící rybízu zavařeného jako brusinky.


Fotky receptu Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou:

Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou
Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou
Fotky vložil: jirajanka,Marci7 
Hodnocení receptu Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky