Postup přípravy receptu Krokety s houbami po rusku:
Maso se slaninou umeleme, osolíme, opepříme, přidáme trochu citronové kůry, lžíci vody a citronovou šťávu. Důkladně zamícháme a postavíme na 2 hodiny do chladu. Sušené houby namočíme a uvaříme do měkka. Nadrobno je nasekáme a opečeme spolu s nakrájenou cibulí na tuku. Necháme je vychladnout, přidáme k nim máslo, sekanou petrželku, trochu soli a zamícháme. Z připravené masové směsi si vytvarujeme placičky, doprostřed položíme houbovou náplň, překryjeme masem a utvoříme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce a na pánvi po obou stranách opečeme. Potom narovnáme krokety do kastrolu, zalijeme je smetanou, přidáme ochucený rajčatový protlak (s cukrem a pepřem), obložíme opečenými plátky brambor, na kolečka nakrájenou mrkví, zeleným hráškem, osmahlou cibulí a vložíme koření. Dusíme na velmi mírném ohni 15-20 minut. Podáváme s tmavým chlebem.