Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Krůta pod nádivkou

fotka Krůta pod nádivkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Krůta pod nádivkou:

600 g krůtích prsou  | 2 lžíce olivový olej  | 1 lžíce směsi koření „Králík“  |  sůl  |  na nádivku :  | 6 rohlíků nebo žemlí  | 300 – 400 ml mléka  | 150 g kuřecích jater nebo uzeného masa či debrecínky  | 150 g žampionů (čerstvé nebo sterilované v mírně slaném nálevu)  |  sůl  |  pepř  |  mletý muškátový oříšek  | 1 lžíce sušené bazalky  | 5 vajec  |  olej

Postup přípravy receptu Krůta pod nádivkou:

Krůtí prsa nakrájíme na plátky velikosti dlaně a lehce naklepeme. Z 2 lžic oleje, 1 lžíce směsi koření „Králík“ a 1/2 lžičky soli umícháme marinádu, kterou maso potřeme. Vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Na kostičky nakrájené žemle nebo rohlíky dáme do mísy, přelijeme mlékem nebo vývarem (rohlíky musí být vlhké), přidáme na kousky nakrájená játra (nebo uzené maso či debrecínku), na plátky nakrájené žampiony a rozšlehaná vejce. Dále pak 1 lžičku soli a koření – 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku a 1 lžíci sušené bazalky. Vše dobře promícháme.

Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme olejem nebo tukem. Na dno rovnoměrně poklademe plátky proleželého masa a na ně navrstvíme nádivku. Pečeme odkryté ve středně vyhřáté troubě při 180 – 200 °C cca 40 minut.

Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo rýží spolu s okurkou, zeleninovým salátem či kompotem.


Fotky receptu Krůta pod nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krůta pod nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !