Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krůtí pečeně s nádivkou a zeleninovým špízem

fotka Krůtí pečeně s nádivkou a zeleninovým špízem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Krůtí pečeně s nádivkou a zeleninovým špízem:

2 ks cibulky  | 2 stroužky česneku  | 1 sklenka oliv  | 1 lžíce rozmarýnu  | 2 kg krůtí prsa  | 1 ks vejce  | 2 ks cibule  | 1 svazek rokety  | 1 ks mrkev  |  sůl, pepř, olej  | 2 kostky Maggi Bylinky bazalka a tymián  | 500 g žlutých a červených paprik  | 375 g malých žampionů  | 250 g rajčat  | 4 lžíce vinného octa  | 2 lžíce balsamico octa  | 1 lžíce sušeného tymiánu  | 250 g ovčího sýra  | 250 g kysané smetany

Postup přípravy receptu Krůtí pečeně s nádivkou a zeleninovým špízem:

Naťové cibulky pečlivě omyjeme, podélné rozčtvrtíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem najemno nasekáme v ručním mixéru. Nasekané olivy s česnekem smícháme s cibulkou, sušeným rozmarýnem, s vejcem a čerstvě namletým pepřem.

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky á 3 cm. Maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče se 4 lžícemi oleje. Zářezy naplníme olivovočesnekovou nádivkou.

Cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu rozdělíme na maso a vše pečeme v horké troubě při 200 stupních asi 1 hodinu.

Po 25-30 minutách pečení podlijeme maso silným horkým bylinkovým vývarem, který jsme si připravili ze 2 MAGGI Bylinkových kostek bazalka a tymián.

Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou.

Papriku a žampiony na špízy očistíme. Rajčata omyjeme. Vinný ocet, balzamikový ocet, nakrájenou cibuli s česnekem, trochou soli a pepře smícháme. Přidáme také 4 lžíce olivového oleje. Trochu oleje rozehřejeme na pánvi, na které orestujeme žampiony a kousky papriky. Dochutíme solí, pepřem a společně s rajčaty vmícháme do nálevu. Zeleninu necháme zchladnout.

Ovčí sýr rozdrobíme a vyšleháme s kysanou smetanou. Tyminán, zbylou cibuli s česnekem a 2 lžíce olivového oleje přimícháme přidáme do smetany. Omáčku dochutíme pepřem a podle chuti můžeme omáčku pokapat olivovým olejem.

Roketu očistíme a společně s vychladlou zeleninou. Na velkou mísu upravíme pečeni, opečenou zeleninu. Celé zeleninové špízy urovnáme na hlubší podnos, přelijeme marinádou a vypečenou šťávou.

Smetanovo-sýrovou omáčku podáváme zvlášť.
Náš tip:Tento recept nepatří k receptům jednoduchým, ale upozorňuji Vás, že jeho náročná příprava pak u Vašich přátel sklidí jistě nadšené ovace na tento pokrm a také na Vás jako na šéfkuchaře.




Fotky receptu Krůtí pečeně s nádivkou a zeleninovým špízem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krůtí pečeně s nádivkou a zeleninovým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !