Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.04. 2018
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuře s opečenou šalotkou a šafránovým ovocem

fotka Kuře s opečenou šalotkou a šafránovým ovocem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuře s opečenou šalotkou a šafránovým ovocem:

1 velké kuře (min 1,5 kg) vcelku  | 600 g šalotky  | 2 jablka  | 2 hrušky  | hrst hrozinek nebo sušených brusinek  | 4 lžíce másla  | 2 lžíce cukru  | 2 lžíce oleje  | 2 lžíce kečupu  | 1 lžíce medu  | 4 cl calvadosu nebo jiné pálenky  |  špetka šafránu  |  Sůl

Postup přípravy receptu Kuře s opečenou šalotkou a šafránovým ovocem:

1. Kuře opláchneme, očistíme, osušíme, osolíme, potřeme celé olejem, dáme na pekáč prsy nahoru a podlijeme 1 dcl vody. Vložíme do trouby, nízký rošt, pečení pouze zespoda na 180°C a za stálého polévání a podlévání pečeme asi hodinu. Potom kuře obložíme očištěnými celými cibulkami šalotky, které jsme promíchali s kuřecím výpekem. Kuře celé potřeme glazurou ze 2 lžic rozpuštěného másla, medu a kečupu. Troubu nyní zapneme i na horní pečení, 190°C. Kuře dopékáme asi 30 minut. Každou chvilku kuře znovu potřeme medovou glazurou. Šalotky vždy promícháme s výpekem.

2. Než se kuře dopeče nakrájíme hrušky a jablka i se slupkou na tenké nudličky. Na pánvi rozpustíme cukr až lehce zkaramelizuje, přidáme zbylé máslo, nudličky ovoce, hrozinky a šafrán. Necháme podusit, až se cukr rozpustí a vydusí veškerá tekutina. Nakonec přilijeme pálenku a necháme ji odpařit.

3. Upečené kuře i šalotky vyjmeme z pekáče a do výpeku vmícháme ovoce. Získá vynikající chuť. Kuře naporcujeme a na talíře dáme vždy kousek bílého masa, kousek tmavého masa, několik pečených cibulek a přikryjeme ovocem.



Fotky receptu Kuře s opečenou šalotkou a šafránovým ovocem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuře s opečenou šalotkou a šafránovým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !