Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Macaroni zapečené s lilkem a masem

fotka Macaroni zapečené s lilkem a masem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Macaroni zapečené s lilkem a masem:

60 g nastrouhaný čedar  |  80 g mražený hrášek  | 1 špetka sůl  | 150 g nastrouhaná mozzarella  | 1 ks rozšlehané vejce  |  425 g rajčatový protlak  | 1 špetka pepř  | 1 ks česnek  |  115 g těstovin macaroni  | 50 g nastrouhaný parmazán  | 1 ks cibule  | 500 g mleté vepřové maso  | 3 ks lilek

Postup přípravy receptu Macaroni zapečené s lilkem a masem:

Dortovou formu o průměru asi 23 cm mírně vytřeme olejem nebo máslem a vyložíme peč. papírem. Macaroni uvaříme v osolené vodě, scedíme a odložíme.

Plátky lilků rozložíme na tácek, osolíme a necháme 20 min.stát. Potom je opláchneme, osušíme papír. Ubrousky a postupně opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečné olej z nich odstraníme papír. Ubrousky.

Na stejné pánvi opečeme pří nízké teplotě za stálého míchání cibuli a česnek. Vložíme mleté maso a mícháme je až zhnědne. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř a dobře promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a směs 15-20 min. vaříme.

V míse mícháme hrášek, macaroni, moazzarellu, čedar, vejce a 1/2 parmazánu.

Troubu rozehřejeme na 180 C. Na dno dort.formy položíme doprostřed plátek lilku. 3/4 počtu plátků pak rozložíme na dno a po stěnách formy tak, aby se mírně překrývali. Posypem je 1/2 zbylého parmazánu.

Mas. směs přidáme ke směsi těstovin, hrášku, vejce a sýrů a dobře promícháme. Náplň opatrně naneseme na lilky a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme navrch opět tak, aby se překrývali, a posypeme je zbytkem parmazánu.

Pokrm zapékáme bez pokličky 25-30 min dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme asi 5 min odpočinout, výborně chutná se zel salátem.

POZNÁMKA: místo mletého masa můžeme použít drobně nakrájenou uzeninu a nakrájené vařené kuřecí maso. Jednotlivé porce můžeme přelít jednoduchou rajčatovou omáčkou: drcená konzervovaná rajčata povaříme s trochou česneku, pepře a nakrájené bazalky do zhoustnutí.



Fotky receptu Macaroni zapečené s lilkem a masem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Macaroni zapečené s lilkem a masem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky