Postup přípravy receptu Marocká harira - jehněčí:
Cizrnu propláchneme vodou a necháme ve studené vodě máčet celou noc.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na malé kostky.
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme společně kostky masa s kurkumou, skořicí cibulí, estragonem a petrželkou.
Cca po 5 minutách restování přidáme rajčata, vše dusíme 15 minut.
Pod studenou vodou propláchlou čočku přidáme do hrnce k masu i s okapanou cizrnou.
Vše zalijeme půllitrem vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu, vaříme 1 hodinu.
V závěru přidáme oloupané šalotky a vše povaříme dalších 10 minut.
Nakonec přidáme polévkové nudle a celou směs necháme probublávat, až se nám nudle uvaří.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme ozdobené plátkem citrónu, kouskem skořice a nasekaným estragonem.