2 velká kuřecí stehna
| 2 střední cibule
| 2 dcl kvalitního červeného vína
| 2 polévkové lžíce sojové omáčky
| trochu vody
| 1 polévková lžíce hořčice
| 1 polévková lžíce kari
| 2 polévková lžíce slunečenicového oleje
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí stehna po čínsku:
Doporučuji vybrat dvě pěkná velká kuřecí stehna a kvalitní červené víno.
Do papiňáku dejte 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje a přidejte až se rozpálí 2 kuřecí stehna. Na chvíli přiklopte pokličkou a pak stehna pravidelně obracejte.
Asi po deseti minutách by měla být stehna krásně do zlatova opečená. Osolte a opepřete dle potřeby a chuti.
Přidejte polévkovou lžíci kari. Znovu párkrát stehna v hrnci otočte, aby se dobře stehna okořenila.
Podlijte trochou vody (asi půl deci) a půlkou vína. Potom ztlumte oheň a nechte stehna dělat.
Zakryjte papiňák a nechte na mírném ohni vařit 20 minut.
Mezitím si připravíme cibuli. Nakrájíme ji na kostičky.
Po 20 minutách vyndejte stehna. Šťávu nevylejvejte! Stehna si dejte stranou na talíř a přikryjte například alobalem, aby nevychladla.
Do šťávy dáme osmažit cibulku, pak přidejte zbytek vína, po chvíli sojovou omáčku a po další minutce přidejte hořčici. Zamícháme a do směsi vrátíme stehna. Dobře směsí obalte obě stehna. Chvíli necháme dojít a můžeme podávat.