Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pošírované kuře

fotka Pošírované kuře
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Pošírované kuře:

4 kuřecí čtvrtky s kůží  | 200 ml bílého vína  | 4 pastináky  | 1 střední kedlubna  | 2 velké mrkve  | 2 červené cibule  | 2 lžíce másla  | 1 bobkový list  | 250 ml silného kuřecího vývaru (příp. bujónu)  | 1 lžíce sekané petrželky  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Pošírované kuře:

Nejprve si připravíme vinnou redukci - víno svaříme na středním plameni na třetinu objemu (cca 10-15 minut). Půlku pastináků oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na středně velké kousky. Pórek pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Červené cibulky oloupeme a nakrájíme rovněž na kolečka. V kastrolu opékáme na části másla asi 6-8 minut kedlubny, mrkve a petržele. Pak na ně položíme osolené a opepřené kousky kuřete a zalijeme 0,5 litrem vody, aby bylo kuřecí maso způlky ponořené. Přidáme bobkový list a na mírném ohni asi 10 minut vaříme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na litinové pánvi rozehřejeme zbylé máslo a opečeme pastináky po dobu asi 8-10 minut. Pak je dáme zapéct do trouby asi na 5 minut do zhnědnutí. Mezitím přidáme ke kuřeti pórek a cibulku. Kuře otočíme, aby bylo kůží nahoru a na mírném plameni pod pokličkou vaříme, dokud maso i pórek nezměkne. Vše uchováváme až do podávání teplé. Do vývaru vmícháme vinnou redukci a rozdrobíme do něj kousek bujónu z kostky. Před podáváním stáhneme z masa kůži, nakrájíme je na silnější plátky, do vývaru vmícháme petrželku. Zeleninu rozdělíme do talířů, navrch položíme kuřecí maso, přidáme opražené pastináky a zalijeme vývarem.


Fotky receptu Pošírované kuře:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pošírované kuře
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !