Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněná hovězí pečeně:
1 kg hovězího filetu
| bobkový list
| pepř, hořčice
| 2 cibule
| olej, sůl
| lžíci másla
| 0,5 l masového vývaru
| 0,5 l červeného vína
| 1 lžička solamylu
Postup přípravy receptu Kořeněná hovězí pečeně:
Maso odblaníme, osolíme a potřeme směsí z rozdrceného bobkového listu, hořčice a oleje.(můžeme přidat česnek) Omytou cibuli nakrájenou na nudličky osmažíme dozlatova na pekáči s olejem na který posléze dáme péct naloženou pečeni asi na 20 minut při 250 stupních.
Upečenou pečeni dáme na hliníkovou folii potřenou máslem, pořádně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě. Šťávu z pečeně zředíme s masovým vývarem, přidáme víno a zahustíme solamylem. Omáčku přivedeme do varu a vaříme 15 minut, pak necháme vychladnout a rozmixujeme kousky, které v omáčce zbyly z pečeně. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Fotky receptu Kořeněná hovězí pečeně:
Fotky vložil: Vikitorie