Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marinované hovězí na víně

fotka Marinované hovězí na víně
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Marinované hovězí na víně:

1 svazek kořenové zeleniny  | 200 ml octa  | 6 jalovců  | 6 černých pepřů  | 1 kg hovězího zadního  | 500 ml bílého vína  | 3 lžíce oleje  | 100 g černého chleba  |  pepř  |  sůl  | na ozdobu rozmarýn, petrželka  |  sůl  | 1/2 lžičky cukru  | 1 svazek jarní cibulky  | 2 lžíce másla  | 1 kg kedluben

Postup přípravy receptu Marinované hovězí na víně:

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přilijeme bílé víno i ocet a přidáme koření (bobkový list, rozmarýn, pepř a jalovec). Uvedeme do varu, krátce provaříme a necháme vychladnout.

Maso vložíme do studené marinády a necháme ho 24 hodin marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme. Potom maso vyndáme, osušíme a prosolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji maso dobře opečeme, přilijeme marinádu a uvedeme do varu. Pod poklicí dusíme asi 80 minut na středním plameni. Chleba rozdrobíme, přidáme k masu a promícháme. Spolu ještě 15 minut dusíme.

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Kedlubny i cibulky vhodíme do vroucí osolené sladké vody a necháme je 12 minut provařit. Poté je vyndáme, necháme okapat a promícháme s rozpuštěným máslem.

Měkké maso vyndáme. Výpek rozmixujeme na pyré (koření můžeme vyndat), dolijeme do obsahu 500 ml vodou, provaříme a ochutíme solí a pepřem.

Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na servírovací mísu. Maso obložíme zeleninou, přelijeme trochou omáčky a ozdobíme petrželkou a snítkou čerstvého rozmarýnu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku zvlášť.

Marinované hovězí na víně nejlépe doplní těstoviny.


Fotky receptu Marinované hovězí na víně:

Marinované hovězí na víně
Marinované hovězí na víně
Fotky vložil: tvackova1 
Hodnocení receptu Marinované hovězí na víně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !