Postup přípravy receptu Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou:
1. Jazyk omyjeme, dáme vařit do hrnce s osolenou vodou, do které dáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu, 1 cibuli, citronovou kůru a ostatní koření.
2. Uvařený jazy vyjmeme z vody opláchneme studenou vodou a jazyk oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.
3. V kastrolu si připravíme světlou jíšku z másla a moukyn do které vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a jíšku osmažíme tak, až cibulka zčervená.
4. Do jíšky nalejeme zcezený vývar z jazyka, přidáme citronovou šťávu, cukr a rybízovou zavařeninu a omáčku znovu krátce povaříme.Přecedíme nebo přepasírujeme na uvařený a nakrájený jazyk, přimícháme červené víno, mandlové plátky, očistěné a omyté rozinky a vše spolu vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
Podáváme s houskovým knedlíkem.