2 kg krkovice bez kosti v celku
| 2 lžice citronové šťávy
| 4 lžice bílého vína
| 3 lžice hořčice
| 1 lžice medu
| 2 lžice oleje
| 1,5 lžičky soli
| 10 plátků uzeného 2 mm silné
| 10 plátků sýra 2 mm silné
| 150 g syrových žampionů 2 mm silné
| 2 lžice oleje
Postup přípravy receptu Krkovička pro návštěvu:
Maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme nejméně 2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.