Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem

fotka Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem:

550 g vepřového bůčku  | 250 g vepřové plece  | 2 cibule  | 1 palička česneku  |  celý kmín, sůl  | na moravské zelí: 1 hlávka bílého zelí  | 100 g sádla  | 1 cibule  | 3 - 4 lžíce hladké mouky  |  kmín, ocet, sůl  | na bramborový knedlík:  | 800 g vařených brambor  | 200 g hrubé mouky  | 100 g krupice  | 1 vejce  | 1 lžíce octa  |  sůl  |  hladká mouka (na pomoučení)

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem:

Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenou cibulí. Přikryjeme fólií a dáme do chladu, nejlépe přes noc. Zaleželou masovou směs podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct zpočátku zakryté nebo při nižší teplotě. Asi po hodině odkryjeme nebo přidáme teplotu na 180 stupňů a dopečeme do zlatova. Během pečení maso podléváme a obracíme.
Ideální přílohou k moravským vrabcům je samozřejmě moravské zelí a bramborový knedlík, které přípravíme následovně:
Nastrouhané zelí lehce osladíme, přidáme trochu kmínu a soli, podlijeme vodou, přiklopíme a podusíme do měkka. Mezitím na rozehřátém sádle osmahneme cibulku do růžova, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Tu zředíme tekutinou, kterou slijeme z měkkého zelí, důkladně vše rozmícháme, provaříme a přidáme k zelí. Na závěr dochutíme octem, cukrem a solí.
A teď už nám chybí pouze bramborový knedlík:
Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme hrubou mouku, krupici, vejce, lžíci octa a sůl. Důkladně prohněteme a vytvoříme kompaktní těsto. Z něj na pomoučeném vále vytvarujeme úhledné válečky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 – 20 minut.

Rady:
Nemáte-li rádi tučné maso, použijte na moravské vrabce pouze libovou plec.
Pokud nemáte rádi celý kmín, je možné do zelí přidat drcený nebo mletý.
Vodu na knedlíky nezapomeňte osolit.
Pracujte svižně, bramborové těsto rychle řídne.
Knedlík opatrně vařečkou odlepte ode dna, aby se nepřipálil.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!





Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem:

Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem
Fotky vložil: Mangovka,sylver,MichelePrg,Thais 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Moravský vrabec s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !