Postup přípravy receptu Moravský vrabec:
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, bůček vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme. Do pekáčku vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaný a nasekaní česnek, vložíme maso, podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme při vyšší teplotě. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou, aby se cibule s česnekem nepřipálila. Pokud je maso velmi libové, přidáme trochu sádla. Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou mouky, osmahneme, zalijeme trochou vody, povaříme a na talířích nalijeme na maso.
Jako přílohu k moravskému vrabci podáváme bramborové knedlíky, sladké nebo kysané dušené zelí nebo dušený špenát.
Fotky receptu Moravský vrabec:
Fotky vložil: Bezinka,Mangovka,kacice,evabel,uznevim