Použité suroviny receptu Vepřové plátky plněné žampiónovou nádivkou:
4 větší vepřové řízky (mohou být i z plece nebo krkovičky)
| 150 g žampiónů
| 2 lžíce sádla nebo oleje
| 1 cibule
| sůl, kmín
| zelená petrželka
| mletý pepř
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Vepřové plátky plněné žampiónovou nádivkou:
Na 1 lžíci sádla nebo oleje orestujte nakrájenou cibuli, přidejte očištěné, nakrájené žampióny, osolte a okmínujte a poduste téměř doměkka. Vepřové plátky naklepte, osolte a opepřete, rozdělte na ně žampiónovou náplň, sviňte do roládek nebo přeložte a okraje sklepněte jako kapsy, obalte v hladké mouce a na druhé lžíci sádla nebo oleje je dočervena osmahněte. Zastříkněte vodou a duste pod poklicí doměkka. Podávejte s vařenými brambory nebo s rýží.