Použité suroviny receptu Masové závitky plněné zelím:
1 Kg vepřového masa - krkovice
| 3 stroužky česneku
| sůl
| pepř
| kmín
| cibule
| 1 bal kys. zelí
Postup přípravy receptu Masové závitky plněné zelím:
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme jako na řízky. Osolíme opepříme a na každý plátek rozetřeme trochu česneku - důležité -- výborná chuť a poklademe trochou kys. zelí. Zatočíme jako ptáčky a párátkem spíchneme. Na pekáček rozprostřeme zbylé zelí a na něj nandáme pěkně jeden vedle druhého závitky. Posypeme kmínem a nakrájenou cibulkou. Dáme trošku oleje a posolíme. Přiklopíme druhým pekáčkem a necháme asi půl hodiny dusit. Pak pekáček sundáme a necháme dopéct. Podáváme s br. knedlíkem a nebo s brambory. Dá se použít i maso kuřecí.
Fotky receptu Masové závitky plněné zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!