Postup přípravy receptu Obložené hovězí řízky:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme potřeme olejem, pokapeme worcesterskou omáčkou, uložíme na sebe a dáme do chladničky na několik hodin. Odleželé řízky vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách prudce orestujeme. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a dusíme přikryté za občasného mírného podlévání, dokud řízky nezměknou.
Měkké řízky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme máslo, podle potřeby zalijeme vlažným vývarem a ještě dobře provaříme. Hovězí řízky rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou, na každý řízek položíme volské oko, obložíme sterilovaným hráškem, hořčicí, kečupem, nadrobno nasekanou cibulí, sterilovanou okurkou, případně jinou zeleninou podle chuti a možnosti.
Hovězí řízek podáváme s hranolky.