Použité suroviny receptu Plněný biftek se smetanovými brambory :
80 dkg pravé svíčkové
| 15 dkg anglické slaniny
| 10 dkg nivy
| 5 dkg lískových oříšků
| sůl
| pepř
| olej
| 1 kg brambor
| 400 ml zakysané smetany
| 20 dkg eidamu
| 2 velké cibule
| 1/2 paličky česneku
| bílý pepř
| sůl
| vegeta
Postup přípravy receptu Plněný biftek se smetanovými brambory :
Svíčkovou pečeni nakrájíme na vysoké špalíčky, které pěstí naklepeme. Osolíme a vložíme do vysoké vrstvy oleje a necháme 24 - 48 hodin uležet. Brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na 2 mm plátky. Klademe je na vymaštěný plech a prokládáme plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidamem. Celé zalijeme zakysanou smetanou a okořeníme vegetou a bílým pepřem. Pečeme je asi 1 a půl hodiny v troubě při 170°C. Před dokončení brambor vyjmeme maso z oleje, osušíme je a v polovině rozkrojíme do 4/5. Lískové oříšky opražíme na pánvi bez tuku. Po té oloupeme a nasekáme na středně velké kousky, promícháme z rozemnutou nivou a touto směsí naplníme bifteky. Pečlivě uzavřeme a omotáme nakrájenými plátky anglické smetany. Okořeníme bílým pepřem. Smažíme na oleji a dbáme aby niva nevytekla. Podáváme přelité brusinkami a s brambory se smetanou nakrájenými na čtverce.
Fotky receptu Plněný biftek se smetanovými brambory :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!