Použité suroviny receptu Pohanková kaše s uzeným masem:
500 g brambory
| 500 g pohanka
| 300 g uzené maso
| 100 g slanina
| 1 ks cibule
| 4 ks česnek - stroužky
| sůl, pepř podle chuti
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Pohanková kaše s uzeným masem:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Měkké brambory slijeme a necháme vychladnout. Propláchnutou pohanku uvaříme ve čtyřnásobném množství osolené vody.
Uzené maso pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Uvařené brambory, pohanku a uzené maso promícháme, ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
Na dno vymazané zapékací nádoby rozložíme plátky slaniny a kolečka cibule, na ně rozložíme pohankovou směs a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 40 minut při teplotě 200 °C.
Pohanková kaše s uzeným masem se podává se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Pohanková kaše s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!