Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Posvícenská husa

fotka Posvícenská husa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Posvícenská husa:

1 mladá husa  |  kmín  |  sůl  | několik jablek

Postup přípravy receptu Posvícenská husa:

Očištěnou, vykuchanou a omytou husu osušíme, kůži i vnitřek osolíme a pokmínujeme, do břišního otvoru vložíme několik malých jablk, kterým jsme vykrojili jádřince, spíchneme jehlicemi nebo zašijeme, husu položíme do pekáče, podlijeme trochou teplé vody a pečeme v horké troubě. Občas přeléváme výpekem a podléváme vodou. Na bocích husu pícháme vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Vypečené sádlo se nemá zbytečně přepalovat, a proto ho odebíráme. Husu s jablky pečeme zvolna, aby šťáva z jablek nekaramelizovala. Dozlatova upečenou husu vyjmeme, na prkénku ji naporcujeme, jablka dáme stranou, vypečenou šťávu zbavenou z větší části sádla slijeme, pekáč vypláchneme trochou vody, napečenou šťávu do vody seškrábneme a vše společně povaříme. V některých krajích vypečenou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky. Příloha: kyselé dušené zelí a houskový knedlík.


Fotky receptu Posvícenská husa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Posvícenská husa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !