Postup přípravy receptu Provensálský dušený králík:
1. Maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky podusíme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vínem.
2. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, popřípadě na kolečka. Tymián omyjeme, osušíme a spolu se zeleninou přidáme k vínu. Do marinády králíka přes noc naložíme.
3. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících oleje.
4. Česnek očistíme, oloupeme, stroužky rozpůlíme a přidáme k masu. Dále přidáme nahrubo pokrájená oloupaná rajčata. Přilijeme marinádu a přikryté asi 1 hodinu dusíme. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.