Postup přípravy receptu Rib eye steak s bramborami:
Steaky omyjeme, osušíme, opepříme a potřeme směsí oleje a worcestrové omáčky. Přikryjeme a necháme v chladu minimálně 4 hodiny odležet. Rozpálíme si gril, na mřížku potřenou olejem rozložíme steaky a zprudka opečeme, stačí tak minutu. Maso otočíme a opět osmahneme nad větším žárem. Potom mřížku zvedneme a dopečeme po obou stranách celkem 8–16 minut, podle stupně požadovaného propečení, a potíráme zbylou marinádou. Na krvavý steak stačí po každé straně 4 minuty, na úplně propečený asi 8 minut. Americké brambory připravíme podle návodu na obalu, promícháme s chilli papričkou a petrželkou a před podáváním osolíme. Maso necháme pár minut odležet, osolíme a podáváme s ochucenými bramborami a pikantní omáčkou.