Použité suroviny receptu Rýžové kopečky v jablkovém pyré:
150 g rýže
| 750 ml mléka
| špetka soli
| 4 lžíce medu
| asi 1 kg jablek
| 100 g rozinek
| 1 vanilkový pudink
| 100 ml vody
| 3-4 lžíce pomerančové šťávy
| na ozdobení kandovaná pomerančová kůra
Postup přípravy receptu Rýžové kopečky v jablkovém pyré:
Z propláchnuté rýže, mléka a špetkou soli a poloviny medu uvaříme hustou kaši a naplníme ji do malých formiček. Oloupaná jablka nadrobno nastrouháme, trochu podlijeme, přidáme zbylý med, rozinky a dusíme doměkka. Pak do jablkové kaše vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a za stálého míchání krátce povaříme. Jablkové pyré ochutíme pomerančovou šťávou. Na talíř dáme jablkové pyré, doprostřed vyklopíme kopeček rýžové kaše a ozdobíme ji kandovanou pomerančovou kůrou.
Fotky receptu Rýžové kopečky v jablkovém pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!