1 kg polohrubé mouky
| 4 dl mléka
| 3,5 dl oleje
| 300 g krájeného trvanlivého salámu
| 25 g droždí
| 1 kypřicí prášek do pečiva
| 3 žloutky
| 1 lžička soli
| špetka cukru
| 1 bílek na potření
| kmín na posypání
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Salámové rohlíčky:
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, 2 lžíce mouky a necháme vzejít kvásek. Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí. Přidáme zbylé mléko, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Dobře propracované těsto necháme asi 40 minut kynout. Potom je rozdělíme na osm částí. Z každé vytvarujeme bochníček, který rozválíme do tvaru kulatého plátu a rozkrájíme na osm částí. Každou výseč pokryjeme kolečky salámu a stočíme od širší strany ke špičce. Rohlíčky vytvarujeme do oblouku, přeneseme je na plech a necháme 10 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými bílky a posypeme kmínem. Rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a krátce zapečeme. Poté snížíme teplotu na 180°C a dopečeme dozlatova.
Fotky receptu Salámové rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!