Použité suroviny receptu Skopová pečeně na pivu se sýrem:
3 dl vody
| palice česneku
| 4 lžíce hladké mouky
| 1 kg skopového masa
| 2 lžíce soli
| 100 g eidamu
| 100 g slaniny
| 1 lžička pepře
| 1/2 lžičky česneku /plátky/
| 3 dl piva světlého
Postup přípravy receptu Skopová pečeně na pivu se sýrem:
Skopové maso odblaníme a zbavíme jej nežádoucího tuku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky - polovinu nakrájené slaniny vložíme na dno pekáče.
Oloupeme jeden a půl hlavičky česneku. Jednu hlavičku prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Druhou půlku nakrájíme na nudličky, jimi důkladně prošpikujeme maso. Prolisovaný česnek se solí a pepřem vetřeme do povrchu skopového masa.
Maso vložíme do pekáče, pokryjeme druhou půlkou nakrájené slaniny, podlijeme 3 dl vody a přikryté pečeme 1,5 hodiny téměř doměkka. Poté maso podlijeme pivem a dopékáme odkryté doměkka za častého přelévání výpekem.
Sýr nastrouháme a smícháme s moukou. Maso po upečení vyjmeme a do výpeku zamícháme nastrouhaný sýr s moukou a znovu necháme provařit v troubě. Do výpeku vložíme naporcované skopové maso a ještě krátce prohřejeme.
Skopovou pečeni na pivu se sýrem podáváme s bramborovým knedlíkem na nahřátých talířích.
Fotky receptu Skopová pečeně na pivu se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!