Postup přípravy receptu Slovenské plněné roštěnky:
Roštěnky naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem. Slaninu a uzený bůček nakrájíme na kostičky, přidáme drobně krájenou cibuli a vše na sádle opražíme. Přidáme kysané zelí a podusíme. Touto směsí naplníme roštěnky, zavineme a ovážeme pevně nití. Obalíme je v hladké mouce, vložíme do pekáče na trochu oleje, malinko podlijeme a dusíme doměkka, přitom mouku, která se připéká ke dnu, vařečkou odškrabujeme, aby se nespálila, podle potřeby ještě mírně podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu zaděláme kysanou smetanou a provaříme. Vložíme zpět roštěnky a již jen prohřejeme. Jako příloha může být rýže, ale i knedlík nebo brambory.