Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Svíčková ve slaném těstě

fotka Svíčková ve slaném těstě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Svíčková ve slaném těstě :

400g hrubé mořské soli + ještě 2 lžíce  | 2 velká vejce, bílky oddělené od žloutků  | 300 g hladké mouky + trochu na vyválení těsta  | 1 kg hovězí nebo vepřové svíčkové, očištěné a osušené  | 1 lžíci másla  | 1 lžíci panenského olivového oleje  |  hrst čerstvých bylin (petrželka, libeček, tymián)  | 6 stroužků česneku, nakrájených na jemné plátky  |  čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu Svíčková ve slaném těstě :

1. V robotu zpracujte sůl, bílky a asi 170 ml vody. Postupně zapra-
cujte mouku. Těsto vyjměte a rukama trochu propracujte – má být tužší a nelepit. Utvořte z něj jakousi kostku, zabalte ji do potravinové fólie a nechte aspoň dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě.

2. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ve velké pánvi na směsi oleje a másla opečte maso ze všech stran. Vyjměte je a nechte trochu vychladnout.

3. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto na obdélník o rozměrech asi 25 x 38 cm, aby se do něj maso bez problémů vešlo. Posypte nasekanými bylinami, česnekem, doprostřed položte maso. Obalte je těstem, okraje pevně přimáčkněte. Vložte do pekáče.

4. Potřete žloutky rozmíchanými s trochou vody. Pekáč vložte do trouby; při pečení počítejte s dvanácti minutami na každý půlkilogram masa. Bude uprostřed ještě růžové, šťavnaté a vláčné. Jestli ho máte rádi propečenější, přidejte čtyři minuty na každé půlkilo.

5. Vyndejte pekáč z trouby a maso nechte v pokojové teplotě hodinu chladnout. Těsto rozřízněte a krustu odstraňte. Maso nakrájejte šikmo na plátky, poprašte pepřem.


Fotky receptu Svíčková ve slaném těstě :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Svíčková ve slaném těstě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky