Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tetřev dušený po myslivecku

fotka Tetřev dušený po myslivecku
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Tetřev dušený po myslivecku:

1 ks tetřeva  | 150 g slaniny  | 150 g másla  | 60 g hladké mouky  | 30 g kapar  | 20 g hladké hořčice  | 2 dl přírodního červeného vína  | 1/2 l kyselé smetany  | dle chuti: worcesterová omáčka  | dle chuti: trochu mletého pepře  | dle chuti: trochu rozmarýny  | dle chuti: vařené mořidlo  | dle chuti: půlka citrónu  | dle chuti: sůl  | dle potřeby: vývar

Postup přípravy receptu Tetřev dušený po myslivecku:

Z odleželého, očištěného a vyvrženého tetřeva stáhneme kůži, dáme ho do kamenné nádoby, zalijeme mořidlem natolik, aby byl zcela potopen, zakryjeme a postavíme asi na 6 dnů do chladu (denně tetřeva obracíme). Naloženého tetřeva z mořidla vyjmeme, protáhneme slaninou, uvnitř i na povrchu osolíme a slabě opepříme, popřípadě posypeme rozmarýnou a svážeme. V pekáči rozpustíme máslo, v něm trochu podusíme scezenou zeleninu a koření z mořidla, přidáme připraveného tetřeva a v troubě mezi dvěma pekáči ho dusíme asi 3 hodiny za občasného podlévání mořidlem, nestačí-li mořidlo na podlévání, doplníme je vývarem. Když je tetřev měkký, vrchní pekáč odstraníme, tetřeva potřeme máslem a necháme ho v troubě zrůžovět. Měkkého tetřeva vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu z dušeného tetřeva procedíme, zeleninu do ní prolisujeme, přilijeme víno a kyselou smetanu, v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku, přidáme rozsekané kapary, okořeníme hladkou hořčicí a worcesterovou omáčkou, přisolíme, ochutíme citrónovou šťávou a dobře povaříme. Do hotové omáčky vložíme porce tetřeva a důkladně prohřejeme.



Fotky receptu Tetřev dušený po myslivecku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tetřev dušený po myslivecku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !