Použité suroviny receptu Thajské hovězí na zelenině:
400 g hovězího masa
| 5 lžic sójové omáčky
| 15 g sušené asijské houby
| 6 jarních cibulek
| 1 mrkev
| 100 g žampionů
| 100 g zelených fazolí
| 100 g cukrového hrášku
| 100 g malých kukuřiček
| 2 stroužky česneku
| kousek zázvoru
| 2 sušené chilli papričky
| 6 lžic oleje
| 2 lžíce sherry
| 50 ml vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Thajské hovězí na zelenině:
1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky a ty rozpůlíme. Promícháme se sójovou omáčkou a necháme asi 30 min. marinovat.
2. Houbu přelijeme vařící vodou a necháme máčet asi 10 min., pak necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu očistíme. Cibulí nakrájíme na kolečka a mrkev na kostky. Žampiony rozpůlíme. Fazole asi 1 minutu blanšírujeme. Česnek oloupeme, nasekáme. Zázvor oloupeme a rozdrtíme. Chilli papričky rozmačkáme.
3. Maso ve 2 lžících oleje opečeme po obou stranách a vyjmeme. Papričky, česnek a zázvor osmahneme ve 4 lžících oleje, přidáme hrášek a kukuřičky a za stálého míchání dusíme dopoloměkka.
4. Přimícháme maso. Přilijeme zbylou marinádu, sherry a vývar. Krátce povaříme. Opepříme a osolíme.
Fotky receptu Thajské hovězí na zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!