Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.10. 2018
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Tortilla s pikantním mletým hovězím masem

fotka Tortilla s pikantním mletým hovězím masem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Tortilla s pikantním mletým hovězím masem:

4 tortilly  | 250 g mleté hovězí maso  | podle chuti: feferony  |  kečup,  |  hořčice,  |  majonéza  |  olej  |  rajčata, p  |  papriky  |  cibulky  |  oregáno  |  pažitka  |  česnek

Postup přípravy receptu Tortilla s pikantním mletým hovězím masem:

K mletému (libovému) hovězímu masu - asi 500 g - přimícháme lžíci hořčice, 2 stroužky rozdrceného česneku a vše osolíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej - stačí 2 polévkové lžíce - a vložíme ochucené mleté maso. Maso ihned mícháme a kouskujeme - mleté maso má tendenci se "sdružovat" v malé "noky" - ty je potřeba vařečkou rozmělňovat na kousky o velikosti asi jako kroupy... jakmile se maso obarví do hněda, přidáme lžíci kečupu. Pokud máme, natrháme si pár lístků oregána, ale poslouží nám i půl kávové lžíce sušeného. Nakrájíme nadrobno pár papriček jalapeňo, ale opět můžeme nahradit, stejnou službu udělají feferonky. Vše přidáme k masu a mícháme a mícháme....Maso by mělo být po 15 minutách ma středním ohni hotové. Maso přendáme na talíř a necháme vychladnout.Maso bude chládnout alespoň půl hodiny. zatím si připravíme zeleninu... Vše nakrájíme hodně nadrobno a přidáme vychládlé maso.Přidáme asi 200g majonézy nebo jogurtového dresingu. Důkladně promícháme. Připravíme si tortilly. Zde bych upozornil na jednu věc, tortilly je možno (a někteří výrobci to doporučují) před konzumací ohřát v troubě nebo mikrovlnce. Pokud budete tortilly hned plnit a jíst, pak ano, ale pokud je chcete použít jako studený pikantní "zákusek", tak ne. Tortila se při chládnutí láme...
Nejprve jedna možnost - s předehřátou tortillou. Směs naneseme doprostřed a směrem k jednmu konci. Pak prázdný konec přehneme asi do 1/3 tortilly. Pak jen přehneme obě strany, můžeme přidat ubrousek a podáváme... Stejný pokrm, trochu jinak zabalený (třeba pro děti). Tortillu rozpůlíme. Maso naneseme jakoby v půlkruhu - viz foto - a ohneme zakulacený kraj směrem ke středu.Pak už jen tortillu srolujeme. Je to vhodné také při chystání občerstvení pro více lidí, každý nesní celou poctivě naplněnou tortillu...
Podáváme k pivu, vínu, prostě pro požitek z pikantní chuti a pro udělání žízně....


Fotky receptu Tortilla s pikantním mletým hovězím masem:

Tortilla s pikantním mletým hovězím masem
Tortilla s pikantním mletým hovězím masem
Tortilla s pikantním mletým hovězím masem
Tortilla s pikantním mletým hovězím masem
Fotky vložil: MichelePrg 
Hodnocení receptu Tortilla s pikantním mletým hovězím
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky