Použité suroviny receptu Tyrolská žebírka s výborným salátem:
4 vepřové kotlety
| 100 g tvrdého uzeného sýra
| dle chuti: hořčice
| 1 vejce
| 1 dcl mléka
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: strouhanka
| dle potřeby: olej
| Na salát:
| 2 hlávkové saláty
| 1 malá cibule
| 2-3 stroužky česneku
| 1 majonéza
Postup přípravy receptu Tyrolská žebírka s výborným salátem:
Maso zlehka naklepat, osolit, opepřit a z obou stran potřeme hořčicí. Obalujeme v nastrouhaném sýru, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance, vložíme na pekáč s rozehřátým olejem do trouby a přikryjeme druhým pekáčem (alobalem). Po otočení řízků už nepřikrýváme a dosmažíme i na druhé straně do zlatova. Nejvhodnější přílohou jsou nové brambory nebo hranolky a salátek, který připravíme takto:
Omyté listy salátu rozložíme na mísu a zalijeme zálivkou z majonézy smíchané s drobně pokrájenou cibulkou a utřeným česnekem a zlehka promícháme.
Fotky receptu Tyrolská žebírka s výborným salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!