Použité suroviny receptu Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou:
800 g vepřové panenky
| 1 brusinkový kompot
| 1 červené víno
| dle potřeby: pomerančová a citrónová šťáva
| dle chuti: cukr a worcester
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou:
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Brusinkový kompot a červené víno přivedeme k varu, dochutíme pomerančovou a citrónovou šťávou, worcesterem, cukrem a solí.
Dle potřeby můžeme zjemnit smetanou a krátce povaříme. Měkkou panenku nakrájíme šikmo a z půlky přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovými pusinkami.
Fotky receptu Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!