Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřová roláda s omeletou

fotka Vepřová roláda s omeletou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Vepřová roláda s omeletou:

750 g vepřové kýty  | 200 g mletého masa  | 1 lžička koření na mleté maso  | 2 ks vajec  | 1 ks klobásy  | 100 g nivy  |  sůl  |  pepř  | 3 stroužky česneku  | 6 lžic nakrájené zeleniny  |  olej  |  vegeta

Postup přípravy receptu Vepřová roláda s omeletou:

Maso rozkrojíme tak, aby z něj po naklepání vznikla placka asi 5 mm silná. Mnohem jednodušší je požádat o tuto práci řezníka, nebo koupit již připravené maso na roládu. Na obrázku je roláda z vepřového boku, který byl pro tyto účely upraven již v prodejně. Připravené maso po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme prolisovaným česnekem.
Mleté maso promícháme se solí a s kořením na mleté maso a rovnoměrně ho poklademe na vepřový plát. Vajíčka se špetkou soli si rozšleháme vidličkou a připravíme si zeleninu. Lze použít sterilovanou či mraženou nebo čerstvou, ale aby roláda dobře vypadala, je vhodné, aby zelenina byla pestrá – tedy třeba mrkev, hrášek, červená či zelená paprika apod. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, vlijeme na něj rozšlehaná vejce a rovnoměrně posypeme zeleninou. Upečeme omeletu a přeneseme ji (pokud možno celou a neporušenou) na připravený základ rolády. Omeletu posypeme strouhanou Nivou, klobásu oloupeme a po délce rozkrojíme na čtvrtiny. Ty rozložíme na Nivu a celou roládu zavineme. Dobře se to dělá například za pomoci potravinářské fólie, kterou podložíme pod roládu. Snažíme se ji zavinout pevně, zpevníme ji režnou nití nebo jsme-li zruční, stačí i jehly na závitky. Roládu přeneseme do pekáčku, podlijeme ji vodou (asi 6-7 mm) a můžeme ji posypat na povrchu Vegetou. Pečeme ji v troubě při 190 stupních C pod dobu asi 90 minut. Během pečení ji dvakrát obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Hotovou roládu necháme asi 10 minut zchladnout, odstraníme režnou nit či jehly na závitky a nakrájíme ji na plátky. Na řezu by měla mít zajímavou mozaiku. Podáváme ji teplou s různě upravenými brambory nebo s kaší, ale můžeme ji podávat i studenou s chlebem a zeleninovým salátem.


Fotky receptu Vepřová roláda s omeletou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová roláda s omeletou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles