Použité suroviny receptu Vepřová šunka v křupavém kabátku:
250 g celozrná pšeničná mouka
| 125 ml mléko
| 20 g čerstvé droždí
| 1 lžíce cukr
| 1 mrkev
| 1 pórek
| 800 g naložené vepřové šunky
| sůl
| 1 vejce
| 30 g másla
| 2 žloutky
Postup přípravy receptu Vepřová šunka v křupavém kabátku:
Naloženou vepřovou šunku si objednám předem u řezníka.
Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek, do nějž přidáme droždí rozpuštěné v mléce s cukrem a necháme 10 minut kvasit. Zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem povaříme asi 30 minut ve vodě. Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Ke směsi mouky a kvásku přidáme sůl, vejce a máslo a zaděláme těsto. Řádně propracujeme, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 30 minut kynout. Poté přemístíme na 30 minut do chladu. Oddělíme asi 2/3 těsta a vyválíme na plát. Maso do něj zabalíme. Zbytek těsta také vyválíme a vykrojíme z něj ozdoby, které k těstu přilepíme žloutkem.Celé potřeme žloutkem a v troubě předem vyhřáté na 180 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut.
Fotky receptu Vepřová šunka v křupavém kabátku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!