Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vepřové maso na šlehačce

fotka Vepřové maso na šlehačce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Vepřové maso na šlehačce:

700 g vepřového masa  | 1 kelímek šlehačky  | 5 ks žampionů  | 3 lžíce hladké mouky  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Vepřové maso na šlehačce:

Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladnu odležet. Zatím si oloupeme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vypláchneme vodou, připravíme si na talířek hladkou mouku. Každý plátek masa obalíme z obou stran v mouce a položíme na dno zapékací misky. Plátky klademe těsně vedle sebe, pokud se nevejdou, tak i nad sebe. Posypeme nakrájenými žampiony a zalejeme šlehačkou. Dáme péct do trouby a pečeme až je maso měkké. Podáváme s bramborem. (A na obrázku se zeleným salátem a rybízovým kompotem.)
Jinou variantou je zapékání masa dohromady s bramborami. Brambory si v tomto případě oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Poklademe jimi dno lehce vymaštěné zapékací misky, posolíme je a pokmínujeme. Máme-li brambor více, uděláme více vrstev a každou solíme a sypeme kmínem. Na povrch dáme maso upravené stejným způsobem jak je popsáno v předcházejícím odstavci. Vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby. V tomto případě se všechna šlehačka krásně vsákne do brambor, které tím získají nezaměnitelnou chuť. Toto jídlo je rychlé a není příliš pracné. Další výhodou je i možnost použítí méně kvalitního masa (např. z plecka), protože recept nevyžaduje velké jednolité plátky masa.


Fotky receptu Vepřové maso na šlehačce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřové maso na šlehačce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !