4 ks plátky vepřového masa z kotlety
| brambory nakrájené na plátky
| sůl
| mletou papriku
| šlehačku
| máslo
Postup přípravy receptu Vepřové ve šlehačce:
Vepřové maso naklepeme a necháme chvíli uležet ve šlehačce. Brambory nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané formy naklademe polovinu brambor, které osolíme a popaprikujeme, na ně položíme plátky vepřového masa. Na maso naklademe druhou polovinu brambor a ty rovněž posolíme a popaprikujeme. Formu přikryjeme a dáme do trouby péct při 200 C na cca 2 hod. Před koncem pečení odkryjeme vrchní víko formy, a vepřové ve šlehačce dopečeme odkryté, aby se nám udělala kůrčička.
Fotky receptu Vepřové ve šlehačce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!